Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotell Kung Carl

[Total: 2    Average: 4.5/5]
Best-Western

Best Western Hotel Kung Carl

Stockholm, Sverige

Best Western Premier Hotell Kung Carl, beläget vid Stureplan i Stockholms absoluta mittpunkt. Hotell Kung Carl är ett internationellt fullservicehotell där varje rum är inrett med en personlig prägel, från klassisk elegans till modern design.

Vårt hotell i Stockholm med vacker konferens- och festvåning erbjuder många möjligheter till citymöten, bröllop och mingel. Du hittar oss på Birger Jarlsgatan 21 vid Stureplan med smidiga kommunikationer till Centralen, Arlanda Express och T-bana.
Välj ditt BestWestern hotell och Boka NU!
Atmosfär och läge tillsammans med omtanke och personlig service, gör oss till det självklara valet för dig som söker det lilla extra.

Centralt i Stockholm

Hos oss bor du fyrstjärnigt när NK, slottet, Skansen och Stockholms pulserande nattliv. I de fashionabla kvarteren kring Stureplan hittar du dessutom stans bästa shopping med roliga design- och inredningsbutiker samt kläder och skor av kända märken.

När fötterna är trötta efter en heldag på stan kan du koppla av i vår bar/lounge samt avnjuta en god middag på vår restaurang, Kung Carls Bakficka. Du hittar mer information om restaurangen, menyer, öppettider etc. här på hemsidan.

Hotellrum på Kung Carl

Vi har rum för alla smaker, allt från gustaviansk stil med antikviteter och konst till modern design med tapeter som sticker ut. Hitta ditt eget favoritrum på Kung Carl! Trådlöst internet finns på hela hotellet och är kostnadsfritt. Vår maskot – hunden Turbo – finns på alla rum och håller dig sällskap. Turbo och hans valpar kan du köpa i receptionen.

Info

  • Incheckning sker från kl. 15.00, utcheckning senast kl. 12.00. Ingång för Dig med rullstol är från Norrlandsgatan 28.
  • Vår reception är bemannad dygnet runt och personalen ger gärna tips för att du skall få en bra Stockholmsvistelse.
  • Hotellet är Svanenmärkt och helt rökfritt.
  • Våra familjerum har vi möjlighet att ställa in upp till två extrasängar.

Rum 204 – här bodde Greta Garbo

Här, i rum 204, bodde filmstjärnan ofta under sina Stockholmsbesök. Rummet är inrett med tidstypiska möbler, slipat originalgolv och detaljer. Nu kan du få sova i Greta Garbos säng. Helt nedbäddad och omgiven av ”Den Gudomligas” aura!

Himmelssängen ropades in på auktion och är restaurerad samt har ny madrass. Fritt trådlös internet hade förmodligen inte Greta när det begav sig, men det har du som gäst i rum 204.

Victoriasviten

Victoriasviten är en svit utöver det vanliga, belägen högt upp i huset med balkong och magnifik utsikt mot Stureplan. Badrummet, som är ett tornrum, har kristallkrona, egen bastu och jaccuzzi.

Separat sov- och vardagsrum med bekväm soffgrupp och stereo från Bang & Olufsen. Matsalsmöblemang med plats för fyra – sex personer erbjuder möjlighet till möten och privat middag.

Konferens, fest och bröllop

Vi tar hand om allt från romantiska citybröllop och privata fester till sittande middagar och bufféer för 150 personer. Vi erbjuder mötesmöjligheter för upp till 100 deltagare i fantastiska lokaler med kakelugnar, högt i takt och stuckaturer. Dag- & övernattningskonferens, kundevent, minimässa, mingel, bufféer, bröllop, utställning och events.

Bilder från Hotell Kung Carl

Välj en hotellkedja